Kína – A sárkány fészkében

Kína – A sárkány fészkében

2018. július második felében indul és szeptember végégig tart Balogh Boglárka Kínáról szóló blogja.

A Jade Dragon Snow Mountain (Jade Sárkányhó hegység)
Fotó: Profimedia

Az www.ng.hu bloggere legújabb utazása során Dél-Kína kevésbé ismert területeit járja be. A terv szerint Jünnanból, Szecsuánból és Kuanghszi-Csuang Autonóm Területről hétről hétre ismerhetünk majd meg olyan különleges történeteket, mint például a saolin papok élete vagy a hosszú-szarv törzs mindennapjai.

Láthatunk fotókat az UNESCO világörökségéhez tartozó Zhangjiajie Nemzeti Erdő Parkjából, melynek területén közel 3000 óriási kvarcit-homokkő oszlop magasodik, a csúcsok között pedig számos szurdok terül el. Itt található a Tianqiashengkong vagyis a Híd az égen képződmény is, mely 40 méter hosszú, 10 méter széles, 357 méteres magasságban ível a völgy fölött.

Honán tartomány után, a tervek szerint Szecsuánba érkezik Bogi, ahol meglátogatja a Csengtu Óriáspanda Rezervátumot, Kína szent hegyét, az Omejt, a leshani óriás Buddhát, és Lijiang több száz éves óvárosát is. Útja innen vezet majd tovább a karszthegyek közé ékelődött Li-folyóhoz és a mai napig kormoránnal halászó férfiakhoz, akikkel egy halászaton vesz részt.

Lonsheng rizsteraszairól várhatóan augusztus második felében olvashatunk beszámolót, és az utazó bloggerrel bekukkanthatunk a hegyi törzsek falvaiba is, az utolsó matriarchális királyságba, a mouso asszonyokhoz, de nem hagyjuk ki Kína legnagyobb bambuszerdőjét, a Shunant és világhíres gasztronómiai remekeit sem.


Forrás: