Új kamera a színtéren: Fujifilm X-T200

Új kamera a színtéren: Fujifilm X-T200

Új kamerával rukkolt elő a Fujifilm a belépő szintű gépek terén: X-T200 amely akár az X-T100-as ráncfelvarrásának is tekinthető. Természetesen az új processzor és szenzor mögött nagyobb febontást is kap a vásárló, immár 24 megapixel formájában. Az új CMOS szenzornak köszönhetően a 4K-s videó felvételek rögzítése is lehet akár 30 fps sebességű, ami lássuk be, sok izmosabb gépnél fordul inkább elő. A hátlap természetesen kicsit át lett tervezve, valamint a markolata is jobb fogású lett, aminek köszönhetően a gép fogása sokkal kényelmesebbé vált. A 3.5″-os, 16:9 oldalarányú LCD teljesen kihajtható és elforgatható így minden szituációban jól használható. Az érintésérzékeny felület a kezelését könnyíti meg. Fényerejét tekintve is emeltek a szinten a mérnökök: immár 1000 cd-re is képes, ami duplája az elődmodellének.

Szenzor terén itt is a megszokott Bayer-elvű szenzor kapott helyet az X-Trans helyett úgy, mint az X-A7-es gépnél. A fókuszrendszere 425 fázisdetektoros mezővel van ellátva, melyet a szenzorraon lévő fáziskülönbség érzékelő pixelek segítik. A kamera kapható lesz XC 15-45mm F3.6-5.6 OIS PZ objektívvel is, de a Fujifilm szeretné egy érdekesebb objektívvel is értékesíteni a gépet: XC 35mm F2. Ez az objektív valamivel olcsóbb, mint az XF 35mm F2 R WR “testvére”. Időjárásálló szigetelése van, műanyag külsővel, bajonettel és rekeszgyűrű nélkül. Azonban az optikai rendszere megegyezik az XF változatával, így azok is ugyanazt a minőséget tudják produkálni, akik nem engedhetik meg maguknak a felső kategóriás mechanikai jellemzőket.

A Fujifilm X-T200 2020. február második felétől lesz kapható ezüst, grafit és pezsgőarany színben, a bevezető ára közel 900 euró lesz, míg az XC 15-45mm-es objektívet tartalmazó készlet 1000 euró környékén lesz.

Részletes specifikáció

A háromféle színű kiszerelés azonos áron megrendelhető az Amazonról is, jó áron: