Esküvői fotó készítése a menyasszonyról

Esküvői fotó készítése a menyasszonyról

A kép jellemzői: lágy, gyönyörű fény életlen háttérrel, amely ezáltal jól kiemeli a modellt.

  • Az első lépés, még a fotózás előtt, hogy elmész egy esküvői ruhaboltba, és vásárolsz egy nagyon hosszú fátylat. Sok évvel ezelőtt hallottam egy neves esküvői fotóstól: “Mutass nekem egy igazán hosszú fátylat, és csodát teszek!” Ez tehát az első lépés (amit itt is megtettem).
  • Állítsd fenyképezőgépedet blendeprioritásos üzemmódba, hogy kiválaszd a kívánt blendenyílást. Jelen esetben az objektíved által engedett legalacsonyabb számú blendenyílással akarsz fotózni (az f/1,8, f/2 vagy f/2,8 lenne ideális). Ez adja majd az életlen hátteret. Illetve inkább csak fogja, hiszen ehhez szükség lesz még a következő lépésre is.
  • Használj hosszú (például 200 mm-es) objektívet, és közelíts rá a menyasszonyra. A zoomolás (ahogy én is tettem) és az f/2,8-as blendenyílás együtt eredményezi azt a varázslatos, lágy, élettelen hátteret. Ha az f/2,8-as blendenyílást állítod be, de nagylátószögű objektívet használsz, vagy nem közelítesz rá a témára, a háttér éles lesz, és nem ilyen képet kapsz.
  • Fotózz a fényképezőgéped által megengedett legtisztább ISO-értékkel (ez valószínűleg 100 vagy 200 ISO lesz).
  • Várj, amíg a nap egy felhő mögé bújik. A felhő ekkor hatalmas softboxként fog viselkedni, puhábbá teszi és teríti a napfényt, így nem lesznek olyan élesek az árnyékok. Majd próbáld a modellt úgy állítani, hogy a felhőn átszűrődő fény az arca egyik felét érje.
  • Állítsd az élességet a modell fényképezőgéphez közelebbi szemére, mert ha a szemei életlenek, a fotó mehet a kukába.