Fotózási jótanácsok

Fotózási jótanácsok

A fotózás olyan, mint egy gyermekkori álom, mindenki ki szeretné próbálni egyszer. Viszont az, hogy az álomból csak egy bakancslistás bejegyzés marad, vagy pedig egy hosszan tartó hobbivá avanzsálódik, esetleg a hobbiból akár hivatássá is válik, az csak egy döntésen és a döntést megelőző úton múlik. Ezen az úton segít a FotóAmatőr oldalunk facebook csoportunk minden érdeklődőnek.

 Weboldalunkon sokrétűen, a fotózás minden területéről közlünk információkat, köztük a különböző fotózási módok, témák, eszközök kiválasztása. A fotózás különböző technikáit, trükkjeit bemutató cikkek sem maradnak el, melyeket folyamatosan készítünk, és szerkesztünk, hogy a lehető legteljesebb módon tudjuk bemutatni ezt a fura látásmódot, azt a kis belső világot, amelyet a fotózni szeretők magukban hordanak.

A FotóAmatőr oldalon többek között a fotózáshoz kapcsolódó pontos fogalmak is tisztázásra kerülnek, külön-külön mind, egyesével, és a kapcsolatok hivatkozásával, azokban az esetekben, amikor a különböző fogalmak egymást kiegészítők, vagy egymásra hatással vannak.

Külön bekezdéseket kapnak az olyan kifejezetten alkalomszerű események fotózásai is, mint az évszakok, a tűzijátékok, a karácsony, vagy akár a közterületeken történő fotózás szabályai.

Segítséget nyújtunk abban, hogy a fotózás kezdetén hogyan induljon el az, aki ki szeretné próbálni, mire figyeljen, milyen fotós eszközt válasszon, milyen alapvető szabályokat kell szem előtt tartani. Segítséget nyújtunk abban is, hogy az elkészült képeket megtanulja mindenki kiértékelni, és el tudja a későbbiekben dönteni azt, hogy melyik képe sikerült jól és lehet megtartani, avagy mely képektől lehet nyugodt szívvel megválni, amelyekért nem kár.

Tippeket adunk a képek szerkesztéséhez, hogy az elkészült alap művekkel ne ragadjon le mindenki az insta sztorinál és beállításoknál, hanem bátran kezdje el szerkeszteni professzionálisabban használható képszerkesztőkkel is. Ne ragadjon le senki az amatőr fotós szinten, legyen mindenki FotóAmatőr!